Usein kysytyt kysymykset

 • Valmistetaanko kaikki Elovena-tuotteet Suomessa?

  Elovena Kaurahiutaleet, Pikapuurot, Puurokupit, Välipalakeksit ja Välipalajuomat valmistetaan Suomessa suomalaisesta kaurasta. Elovena Murot valmistetaan Saksassa, koska Suomesta ei ole löytynyt sopivaa valmistuspaikkaa. 

 • Onko kaikkiin Elovena Hetki puuroihin lisätty sokeria?

  Kaikkiin Elovena Hetki Annospikapuuroihin ei ole lisätty sokeria. Esim. Elovena Hetki Kaura-Kuitu, Elovena Hetki Neljä Viljaa ja Elovena Hetki Luomu eivät sisällä lisättyä sokeria.

 • Provena-tuotteet ja gluteeniton ruokavalio

   

  Kysymykset gluteenittomasta ruokavaliosta löydät klikkaamalla tästä.

   

 • Voiko keliaakikko syödä Elovena Kaurahiutaleita?

  Valmistamme Elovena Kaurahiutaleet tuotantotiloissa, jossa käsitellään myös muita viljoja. Siksi emme voi taata hiutaleiden 100 %:sta puhtautta muista viljoista. Suosittelemme keliaakikoille gluteenittomasta kaurasta valmistettuja Provena-tuotteita. Lisää kysymyksiä ja vastauksia gluteenittomasta kaurasta löydät Provenan nettisivuilta.

 • Miten Benecol-tuotteiden kasvistanoliesteri toimii?

  Kasvistanoliesteri toimii estämällä kolesterolin imeytymistä ruoansulatuskanavasta verenkiertoon. Se vähentää sekä ravinnosta saatavan että sappinesteessä olevan kolesterolin imeytymistä. Mitattavissa olevaa laskua veren kolesteroliarvoissa nähdään, kun kasvistanoliesteriä on käytetty kahdesta kolmeen viikkoon. Lisää Benecol-aiheisia kysymyksiä ja vastauksia löydät Benecolin nettisivuilta.

 • Voiko Anni Helenasta leipoa pullaa?

  Vaikka Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhot onkin suunniteltu erityisesti kakkujen ja pikkuleipien leivontaan, voi niistä hyvin leipoa myös pullaa. Sunnuntain hyödylliset ja kätevät vinkit leivontaan löydät täältä.

 • Missä on vika kun en saa pullia nousemaan?

  Leivonnassa on monia yksityiskohtia, joissa voi mennä harhaan. Kätevän vianetsimistaulukon löydät täältä.

 • Sunnuntai Gluteenittomat Jauhoseokset sisältävät vehnätärkkelystä, voiko keliaakikko käyttää jauhoja?

  Kyllä voi. Jauhoseoksiin käytetystä vehnätärkkelyksestä on poistettu gluteeni, joten ne täyttävät gluteenittoman tuotteen kriteerit (<20mg/kg).

 • Voiko pastan lisätä kylmään keitinveteen?

  Kyllä voi, mutta lopputulos ei välttämättä ole paras mahdollinen. Pastan napakkuus ja irtonaisuus kärsivät ja keittoajan määrittäminen on hankalaa.

 • Mihin Torino Täysjyväohraa voi käyttää?

  Torino Täysjyväohraa voi käyttää kuten riisiä. Se on hyvä kotimainen vaihtoehto, koska se sisältää runsaasti kuitua ja on helppo sekä nopea valmistaa. Samalla tavoin voit käyttää myös Ohrahelmeä sekä Kolmen Viljan Helmeä. Reseptipalvelustamme löydät paljon reseptejä tuotteille.

 • Missä Torino pastat valmistetaan?

  Kaikki Torino pastat valmistetaan Suomessa.

 • Mistä löydän Torino Viljalisäkkeitä?

  Torino Viljalisäkkeet on useimmiten sijoitettu riisituotteiden viereen. Jos omasta kaupasta ei tuotteita löydy, kannattaa siitä antaa myymälään palautetta.

Meillä tapahtuu

Elovena-uutuuksia

Elovena toivottaa maistuvaa kesää! Tutustu uutuustuotteisiimme.

#saasyödä

 »