Croissantit

Over 60 mins
(16 kpl)
Rate it:
Mean 4, rated 8 times
Croissantit
Croissantit

Ingredients:

2 dlmaitoa
1 1/2 rklsokeria
1 tlsuolaa
5 dlSunnuntai Special Wheat Flour 2 kg
1 psSunnuntai Kuivahiiva
100 gvoita

Kaulintaan:

100 gvoita

Voiteluun:

vettä tai munaa

Recipe:

 

  1. Lisää +42-asteiseen (reilusti käden lämpöiseen) maitoon mausteet ja jauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu sekä pehmeä margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  2. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä levy. Levitä pehmeä margariini levylle siten, että puolet levystä peittyy. Käännä toinen puoli päälle, painele reunat hyvin kiinni ja kauli alkukokoon. Taita levy nyt kolmin kerroin ja kauli jälleen levyksi. Jatka kaulimista vielä kaksi kertaa, kuten edellä.
  3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat ympyrän muotoisiksi levyiksi (halkaisija noin 23 cm). Jaa levyt taikinapyörällä 8 osaan. Kierrä palat leveämmästä päästä alkaen sarviksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  4. Voitele sarvet vedellä tai munalla.
    Paista uunin ylätasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Try also these

Our products used in this recipe

Comments:

Add comment
Add comment

Nickname
Message