Sima

Over 60 mins
Rate it:
Mean 0, rated 0 times
Sima
Sima

Ingredients:

8 lvettä
0,5 kgfariinisokeria
0,5 kgsokeria
2sitruunaa
1 tspSunnuntai 10x11g kuivahiiva

Lisäksi:

rusinoita ja hienoa sokeria

Recipe:

  1. Kiehauta puolet vedestä. Lisää joukkoon sokerit ja sekoita kunnes sokerit sulavat. Lisää loput vedestä.
  2. Pese sitruunat hyvin. Kuori ne kuorimaveitsellä ohuelti valkoiseen osaan asti. Ota kuoret talteen. Purista sitruunoista mehu. Lisää mehu ja kuoret nesteeseen.
  3. Kun neste on + 42 asteista (reilusti kädenlämpöistä) ota nestettä noin 2 dl ja sekoita kuivahiiva siihen. Lisää nesteeseen sekoitettu kuivahiiva simaan ja sekoita hyvin.
  4. Peitä sima-astia kannella ja anna käydä seuraavaan päivään huoneenlämmössä.
  5. Pane puhtaisiin pulloihin rusinoita ja 1 tl sokeria. Siivilöi sima ja pullota.
  6. Sima valmistuu huoneenlämmössä parissa, kolmessa päivässä. Viileässä valmistuminen vie 5-6 vuorokautta.

Try also these

Our products used in this recipe

Comments:

Add comment
Add comment

Nickname
Message