Raparperi-marenkipiirakka

Yli 60 min
Rate it:
Mean 3, rated 31 times
Raparperi-marenkipiirakka
Raparperi-marenkipiirakka

Ingredients:

Raparperitäyte vaihe 1:

300 graparperia
0,75 dlsokeria
0,5 dlvettä
2 tbspsitruunamehua

Raparperitäyte vaihe 2:

4keltuaista
1,5 - 2 tbspmaissitärkkelystä
20 gSunnuntai Leivontamargariini

Piirakkapohja:

150 gSunnuntai Leivontamargariini
1,5 dlsokeria
1muna
0,5 dlkermaa
3 dlSunnuntai Special Wheat Flour 2 kg
1 dlmantelijauhetta
2 tspleivinjauhetta

Marenki:

4valkuaista
2 dlsokeria

Recipe:

RAPARPERITÄYTE VAIHE 1:

  1. Kuori ja pilko raparperit.
  2. Laita kattilaan vesi, sitruunamehu, sokeri ja raparperin palat.
  3. Keitä noin viisi minuuttia miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen.
  4. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

RAPARPERITÄYTE VAIHE 2:

  1. Sekoita jäähtyneen raparperiseoksen joukkoon 4 keltuaista (säästä valkuaiset marenkiin), ja maissijauhot.
  2. Kiehauta seos ja anna saostua koko ajan sekoittaen noin minuutin ajan. Lisää joukkoon voi. 
  3. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

PIIRAKKATAIKINA:

  1. Yhdistä jauhot, leivinjauho ja mantelijauhe.
  2. Vaahdota margariini ja sokeri.
  3. Lisää joukkoon muna ja vatkaa hyvin.
  4. Lisää joukkoon puolet jauhoseoksesta ja vatkaa hyvin.
  5. Lisää jaoukkoon kerma ja loput jauhot. 
  6. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  7. Voitele halkaisiljaltaa 28 cm pyöreä uunivuoka.
  8. Painele taikina pohjalle sekä reunoille.
  9. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.

MARENKI:

  1. Piirakan paistuessa valmista marenki.
  2. Vatkaa valkuaisita ja sokerista kova marenki.
  3. Otta kakku uunista ja kuorruta se marengilla, 
  4. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.

Kakku on parhaimmiillaan hieman jäähdytettynä!

Try also these

Our products used in this recipe

Comments:

Add comment
Add comment

Nickname
Message