Piparipullat

Over 60 mins
(n. 45 kpl)
Rate it:
Mean 0, rated 0 times
Piparipullat
Piparipullat

Ingredients:

5 dlmaitoa
1muna
2 dlsokeria
1 tbspkardemummaa
2 tspsuolaa
0,25 gsahramia
2 bagSunnuntai 10x11g kuivahiiva
15 dlSunnuntai Special Wheat Flour 2 kg
1,5-2 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta tai

Voiteluun:

Koristeluun:

Recipe:

  1. Sulata piparitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon sokeri, kardemumma, suola ja sahrami. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Ota taikinalevystä piparimuotilla pullia leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  4. Kauli piparitaikina ohueksi levyksi ja ota siitä piparimuotilla pieniä tähtiä, possuja ja sydämiä.
  5. Voitele kohonneet pullat munalla ja laita jokaisen pullan päälle pieni pipari. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.

Try also these

Our products used in this recipe

Comments:

Add comment
Add comment

Nickname
Message