Mustikka-vaniljapullat

Over 60 mins
12
Rate it:
Mean 4, rated 14 times
Mustikka-vaniljapullat
Mustikka-vaniljapullat

Ingredients:

Pullataikina

Vaniljatäyte:

2 1/2 dlvettä
1 1/2 dlpaiston kestävää vaniljakreemijauhetta
1 dlrahkaa

Muruseos:

Päälle:

200 gmustikoita
2 tbspperunajauhoja

Recipe:

 

Ohje:

  1. Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon puolet munasta, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Valmista vaniljatäyte. Sekoita veteen vaniljakreemijauhe. Anna vetäytyä hetken aikaa kylmässä. Sekoita joukkoon rahka.
  3. Valmista muruseos. Sekoita sulan margariinin joukkoon sokeri ja jauhot.
  4. Lisää pakastemustikoiden joukkoon perunajauhot.
  5. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 osaan. Pyöritä paloista pikkupullia. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  6. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  7. Paina pullien keskelle kolo esimerkiksi lasilla jonka pohja on kastettu jauhoihin.
  8. Voitele pullan reunat munalla.
  9. Laita koloon noin ruokalusikallinen vaniljakreemiä, painele kevyesti mustikat päälle. Sirottele päälle muruseos.
  10. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
  11. Tarjoa lämpimänä.

Try also these

Our products used in this recipe

Comments:

Add comment
Add comment

Nickname
Message