Kolmen siemenen kauraleipä

Over 60 mins
(30 palaa)
Rate it:
Mean 5, rated 1 times
Kolmen siemenen kauraleipä
Kolmen siemenen kauraleipä

Ingredients:

Voiteluun:

munaa tai vettä

Pinnalle:

Seesaminsiemeniä

Recipe:

  1. Kuumenna kaurajuoma +42 asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Sekoita joukkoon suola, hunaja ja auringonkukansiemenet. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 30 palaan. Leivo palat pyöreiksi sämpylöiksi ja asettele ne leivinpaperin päälle neliön muotoon. Jätä väleihin hiukan kohoamistilaa, mutta tarkoitus on että sämpylät kohoavat kiinni toisiinsa leiväksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  4. Voitele kohonnut leipä munalla ja ripottele pinnalle vuorotellen eri siemeniä. Kasvissyöjän sämpylät voit voidella vedellä. Paista vähän keskitasoa alemmalla tasolla 15-20 minuuttia. Nosta leipä tarjolle kokonaisena.

Try also these

Our products used in this recipe

Comments:

Add comment
Add comment

Nickname
Message