Kaurapuolukkasämpylät

Over 60 mins
(25-30)
Rate it:
Mean 4, rated 10 times
Kaurapuolukkasämpylät
Kaurapuolukkasämpylät

Ingredients:

3 dlpuolukoita
5 dlvettä
1/2 dlsiirappia
2 tspsuolaa
1 dlpellavansiemeniä
1 bagSunnuntai 10x11g kuivahiiva
12-14 dlSunnuntai 2kg kaurainen sämpyläjauho
1/2 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmiste

Recipe:

  •  
  1. Sulata puolukat.
  2. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon.
  3. Mittaa reilusti kädenlämpöinen vesi, suola, siirappi ja pellavansiemenet kulhoon. Lisää jauhoseos ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää Sunnuntai Juokseva ja puolukat. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
  4. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  5. Leivo taikinasta pitkä tasapaksu tanko. Jaa tanko 25-30 palaan. Pyöritä paloista sämpylöitä. Kohota sämpyliä vielä noin 20 minuuttia liinan alla.
  6. Laita uuni lämpenemään 225- asteeseen.
  7. Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä ja kaurahiutaleita.
  8. Paista sämpylöitä noin 10-12 minuuttia uunin keskitasolla.
  •  
  •  
  •  
  •  

Try also these

Our products used in this recipe

Comments:

Add comment
Add comment

Nickname
Message