Juhlaleipä

Over 60 mins
(1 kpl)
Rate it:
Mean 0, rated 0 times
Juhlaleipä
Juhlaleipä

Ingredients:

No records found.

No records found.

No records found.

Recipe:

  1. Lisää +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen sokeri, suola ja vehnäjauhot joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää sämpyläjauhot vähitellen ja taikinan teon loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Alusta tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo pyöreä leipä ja laita kohoamaan pyöreään, mieluiten irtoreunaiseen voideltuun vuokaa (halkaisija n. 20 cm). Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  3. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  4. Paista leipää uunin alatasossa noin 1 tunti. Anna jäähtyä ennen kuin otat leivän vuoasta.
  5. Leikkaa sahateräisellä veitsellä leivästä hattu pois ja myös pohja ohuelti pois. Koverra sisus pois kokonaisena. Kokoa pohjasta, reunoista ja hatusta kannellinen tarjoiluastia.
  6. Valmista täytteet sekoittamalla ainekset keskenään.
  7. Leikkaa leivän sisus ohuiksi viipaleiksi ja sitten pieniksi kolmioiksi ja ympyröiksi. Levitä kolmioiden väliin lohitäytettä ja pyöreiden väliin meetvurstitäytteellä. Nosta tarjolle leipäastiassa.

Try also these

Comments:

Add comment
Add comment

Nickname
Message