Wienerit

Yli 60 min
(16 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 1 kertaa
Wienerit
Wienerit

Ainekset:

2 dlmaitoa
1muna
0,5 dlsokeria
0,25 tlsuolaa
2 rklrypsiöljyä
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
6-7 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Kaaviloimiseen:

Täyte:

paistonkestävää omena- tai vadelmamarmeladia

Koristeluun:

sokerivesikuorrutetta

Ohje:

  1. Mittaa kylmä maito kulhoon. Lisää muna, sokeri, öljy sekä jauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Älä vaivaa taikinaa, sekoita vain sen verran että aineet sekoittuvat. Anna taikinan levätä viileässä noin 15 minuuttia.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 20 x 25 cm). Levitä notkea margariini 2/3 taikinalevylle. Taita taikina kolmeen osaan, ensin rasvaton osa rasvalla peitetyn osan päälle. Anna taikinan levätä taitettuna jääkaapissa 10-15 minuuttia.
  3. Kauli taikina uudelleen suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (n. 20 x 25 cm) ja taita kolmeksi. Toista kauliminen ja taittelu vielä 2 kertaa. Anna taikinan levätä kaulimisten välillä jääkaapissa 10-15 minuuttia. Vielä lopuksi anna taikinan levätä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
  4. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  5. Kauli taikina 40 x 40 cm suuruiseksi levyksi ja jaa 10 x 10 cm:n kokoisiksi neliöiksi. Käännä neliöiden kulmat keskelle. Nosta wienerit leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
  6. Voitele munalla ja laita neliöiden keskelle lusikallinen marmeladia.
  7. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Koristele jäähtyneet wienerit sokerivesikuorrutteella.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti