Vuohenjuusto-basilikasämpylät

Yli 60 min
(n. 20 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Vuohenjuusto-basilikasämpylät
Vuohenjuusto-basilikasämpylät

Ainekset:

2,5 dlvettä
0,5 dltuoretta basilikaa hienonnettuna tai
1 tlkuivattua basilikaa
0,5 rklsokeria tai siirappia
0,5 psSunnuntai kuivahiivaa
6 dlSunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja
0,5 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
50 gSunnuntai Leivontamargariinia

Täyte:

200 gkypsytettyä vuohenjuustoa
50 gaurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä

Pinnalle:

Kauraleseitä, valkosipulijauhetta

Ohje:

  1. Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen basilika, sokeri ja suola. Vispaa joukkoon osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
  2. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi valutetut tomaatit.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina noin 1/2 cm paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreällä muotilla tai juomalasilla (halkaisija n. 5 cm) sämpyläpohjia ja -kansia. Jaa pohjille vuohenjuustoviipaleet ja tomaattisuikaleet. Aseta päälle kannet kevyesti painaen. Nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  4. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  5. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kauraleseitä ja valkosipulijauhetta. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti