Voisarvet

Yli 60 min
(16 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 7 kertaa
Voisarvet
Voisarvet

Ainekset:

2 dlmaitoa
1 1/2 rklsokeria
1 tlsuolaa
5 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 psSunnuntai kuivahiivaa
100 gvoita

Kaulintaan:

100 gvoita

Voiteluun:

vettä tai munaa

Ohje:

 

  1. Lisää 42 asteiseen (reilusti käden lämpöiseen) maitoon mausteet ja jauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu sekä pehmeä voi. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  2. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä levy. Levitä pehmeä voi levylle siten, että puolet levystä peittyy. Käännä toinen puoli päälle, painele reunat hyvin kiinni ja kauli alkukokoon. Taita levy nyt kolmin kerroin ja kauli jälleen levyksi. Jatka kaulimista vielä kaksi kertaa, kuten edellä.
  3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat ympyrän muotoisiksi levyiksi (halkaisija noin 23 cm). Jaa levyt taikinapyörällä 8 osaan. Kierrä palat leveämmästä päästä alkaen sarviksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  4. Voitele sarvet vedellä tai munalla.
    Paista uunin ylätasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti