Vegaaniset Kasvispiirakat

Alle 60 min
(6 pientä piirakkaa tai 1 iso)
Arvostele:
Keskiarvo 2, arvioitu 1 kertaa
Vegaaniset Kasvispiirakat
Vegaaniset Kasvispiirakat

Ainekset:

Pohja:

100 gvegaanista leivontamargariinia
2 1/2 dlProvena Gluteenitonta Täysjyväkaurajauhoa
1 1/2 dlperunajauhoja
1 tlsuolaa
1/2 dlkaura-/soijamaitoa

Täyte:

1sipuli
1valkosipulinkynsi
1/2 dlaurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna
1 rklaurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1paprika
10 cm pätkä kesäkurpitsaakesäkurpitsaa
1/2 tlbasilikaa
1/2 tloreganoa
1/2 tlsuolaa
ripausmustapippuria
3 dlmakeuttamatonta soija- tai kaurajogurttia
1 dl + hieman piirakoiden päällevegaanista juustoa

Ohje:

  1. Nypi margariini, kaurajauhot, perunajauhot ja suola muruksi. 
  2.  Lisää kauramaito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Painele taikina voideltuihin pieniin piirakkavuokiin tai isoon, Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  4.  Paina haarukalla pohjiin muutama reikä.
  5.  Esipaista pohjia 200-asteisen uunin alatasolla n.10 minuuttia.
  6. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. 
  7. Kuutioi paprika. 
  8.  Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. 
  9. Lisää paprikakuutiot, aurinkokuivatut tomaatit, kesäkurpitsa ja mausteet. 
  10. Sekoita joukkoon vegaanista juustoa.
  11. Levitä täyte piirakkapohjan pinnalle. 
  12. Levitä täytteen päälle tasainen kerros kaurajogurttia.
  13. Ripota kuorrutteeksi vielä lisää vegaanista juustoa.
  14. Rouhi päälle hieman pippuria.
  15. Jatka piirakoiden paistamista vielä noin 25 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsä ja piirakat ovat saaneet hieman väriä. 
  16. Tarjoa piirakat jäähtyneenä.
 
* Jos teet vain yhden ison piirakan, esipaista pohjaa 10 minuuttia, ja täytteiden kanssa noin 30-35 minuuttia.

Teksti, resepti ja kuva: Maistuu Makialle

 
 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti