Vaniljainen mansikkakakku

Yli 60 min
( 8:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Vaniljainen mansikkakakku
Vaniljainen mansikkakakku

Ainekset:

10 kpldigestivekeksejä ( 150 g)
75 gSunnuntai Leivontamargariinia

Täyte:

1 lmansikoita
4liivatelehteä
1 rklsitruunamehua
2 dlkuohukermaa
400 gvaniljalla maustettua rahkaa
0,5 dlsokeria

Koristeluun:

mansikoita, sitruunamelissan lehtiä

Ohje:

  1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija n. 24 cm) siten, että paperi kiinnittyy pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ulkopuolelta ylimääräinen paperi pois.
  2. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai laita keksit muovipussiin ja murskaa ne kaulimen avulla. Sulata margariini. Sekoita keksimurut ja sulatettu margariini keskenään. Painele seos vuoan pohjalle.
  3. Halkaise puolet mansikoista ja asettele ne keksipohjan päälle. Aseta pohjan reunoille tulevat mansikat leikkauspinta vuoan reunoja vasten.
  4. Pehmitä liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista ne kuiviksi ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, sokeri ja liivateseos. Vatkaa tasaiseksi.
  6. Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia.
  7. Irroita hyytynyt kakku vuoasta. Nosta tarjolle ja koristele tuoreilla mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti