Vanhanajan voipullat

Yli 60 min
(23 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 29 kertaa
Vanhanajan voipullat
Vanhanajan voipullat

Ainekset:

Pullataikina:

5 dlmaitoa
tai
5 dlvettä
2munaa
2 dlsokeria
1 rklkardemummaa
1 rklsuolaa
2 psSunnuntai kuivahiivaa
16-18 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
200 gvoita

Voipullan kuoritaikina:

1/3edellistä taikinaa
225 gpehmeää voita
pikkuripaussoodaa
1 rklkardemummaa
1 1/2-2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Ohje:

  1. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) nesteeseen munat, sokeri, kardemumma ja suola. Vispaa taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen voi. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi (noin 10 minuuttia). Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  2. Ota taikinasta 1/3 osa ja vaivaa joukkoon sulatettu voi, jauhot, kardemumma ja sooda. Jätä taikina peitettynä lepäämään siksi aikaa, kun leivot lopputaikinasta pikkupullia (noin 35 kpl).
  3. Kauli kuoritaikina isoksi ohuehkoksi levyksi.
  4. Leikkaa levystä pullaa reilusti isompi pala. Aseta pulla keskelle taikinaa ja pyöräytä kuoritaikina kokonaan pullan ympärille. Pyörittele pullaa vielä hetken aikaan, niin että kuoritaikina on hyvin ja tasaisesti kiinni pullan pinnassa.
  5. Kohota pullia 30 minuuttia.
  6. Painele kohonneet pullat kämmenellä matalammiksi. Voitele munalla ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
  7. Herkuttele kylmän maidon tai kuuman kaffeen tai teen kera!

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti