Valkosuklaakakku

Yli 60 min
(15:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Valkosuklaakakku
Valkosuklaakakku

Ainekset:

Pohja:

150 gSunnuntai Leivontamargariinia
150 gvalkosuklaata
5keltuaista
1 dlsokeria
2 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlvanilliinisokeria
5valkuaista
0,5 dlsokeria

Vuoan jauhotukseen:

korppujauhoja

Kostutus:

1 dlmaitoa

Täyte:

1 dlkuohukermaa
200 gvaniljalla maustettua rahkaa
2 dlraparperihilloa tai
1 rklsokeria
muuta hilloa

Kuorrutus:

1,5 dlkuohukermaa
200 gvalkosuklaata

Koristeluun:

mantelilastuja

Nopea raparperihillo:

6 dlraparperipaloja
1,5 dlhillosokeria
2 rklvettä

Ohje:

  1. Valmista ensin hillo: kiehauta aineet kattilassa, hauduta noin 15 minuuttia ja jäähdytä.
  2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä (halkaisija noin 22 cm) tasapohjainen teflonvuoka. Sulata margariini miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää paloiteltu valkosuklaa ja sekoita kunnes se sulaa. Anna jäähtyä haaleaksi.
  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri sekä jäähtynyt suklaaseos. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla ritilätasolla noin 35 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä ja halkaise kolmeen osaan.
  5. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Kostuta pohjalevy tasaisesti maidolla ja levitä puolet vaahdosta ja hillosta. Tee samoin toinen kerros. Nosta kansilevy ja aseta päälle kevyt paino hetkeksi. Anna maustua muutama tunti tai yön yli viileässä.
  6. Mittaa kerma ja paloiteltu valkosuklaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen kunnes suklaa sulaa. Sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä jääkaapissa (reilu tunti) kunnes se on sakeaa. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna valua reunoille. Tasoita reunat lastalla tai veitsellä. Nosta kakku tarjolle kakkupaperin päälle vadille ja koristele mantelilastuilla.
    Vinkki: Valmis kakku kestää pakastamisen! Ota se juhlapäivää edeltävänä iltana jääkaappiin sulamaan.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti