Valkosuklaa-mustikkajuustokakku

Yli 60 min
(12-16 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 8 kertaa
Valkosuklaa-mustikkajuustokakku
Valkosuklaa-mustikkajuustokakku

Ainekset:

Pohja:

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlsokeria
1muna
2 1/2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta

Täyte:

300 gtuorejuustoa
1 rklsitruunamehua
200 gvalkosuklaata
3-4munaa
2 rklmaissijauhoja
2 dlkermaa
1/2 dlsokeria
200 gmustikoita

Ohje:

  1. Voitele irtopohjaisen (22-24 cm) pyöreän vuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen pala ja vuoraa sillä vuoan pohja.
  2. Pohjaa varten vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  3. Painele taikina vuoan pohjalle ja ylös reunoille.  Laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.
  4. Sulata suklaa mikrossa täydellä teholla välillä sekoittaen.
  5. Sekoita maissijauhot kerman kanssa.
  6. Vatkaa munat yksitellen tuorejuuston joukkoon. Lisää sitrrunamehu.
  7. Vatkaa joukkoon sulatettu valkosuklaa, sekä kerma-maissijauhoseos ja sokeri.
  8. Lisää joukkoon lopuksi mustikat.
  9. Kaada täyte pohjan päälle.
  10. Paista kakku 175 asteessa uunin alatasossa noin 50-60 min.
  11. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
  12. Juustokakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

08.03.2018 08:14

Kuluttajapalvelu

Pohjan voi valmistaa myös gluteenittomana, korvaa vain vehnäjauhot 2 1/2 dl Sunnuntain gluteenittomalla jauhoseoksella ja jätä leivinjauhe pois, kuten esimerkiksi Valkosuklaa-vadelmajuustokakun reseptissä, joka löytyy myös resepteistä hakemalla gluteenittomia leivonnaisia. Leipomisen iloa!

08.03.2018 07:23

Glut

Voisiko pohjan tehdä gluteenittomana, vinkkejä/reseptiä siihen?