Valkosuklaa-mustikkajuustokakku

Yli 60 min
(16 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Valkosuklaa-mustikkajuustokakku
Valkosuklaa-mustikkajuustokakku

Ainekset:

Pohja:

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlsokeria
1muna
2 1/2 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta

Täyte:

200 gvalkosuklaata
2 rklmaissitärkkelystä
2 dlkuohukermaa
3-4munaa (koosta riippuen)
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 rklsitruunamehua
1/2 dlsokeria
150 gmustikoita

Koristeluun:

tuoreita mustikoita ja tomusokeria

Ohje:

  1. Voitele irtopohjaisen (22-24 cm) pyöreän vuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen pala ja vuoraa sillä vuoan pohja.
  2. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  3. Painele taikina vuoan pohjalle ja ylös reunoille. Laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.
  4. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa täydellä teholla ja välillä sekoittaen.
  5. Sekoita maissitärkkelys kermaan.
  6. Vatkaa munat yksitellen tuorejuuston joukkoon. Lisää sitruunamehu.
  7. Vatkaa joukkoon sulatettu valkosuklaa, sekä kermaseos ja sokeri.
  8. Laita 1/3 mustikoista pohjan päälle.
  9. Kaada täyte pohjan päälle.
  10. Ripottele loput mustikat täytteen päälle.
  11. Paista kakku 175 asteessa uunin alatasossa noin 50-60 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla.
  12. Anna kakun jäähtyä vuoassa vähintään pari tuntia tai yön yli. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
  13. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti