Uunissa paahdettu sitruunasiika

Alle 60 min
(2 annosta)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Uunissa paahdettu sitruunasiika
Uunissa paahdettu sitruunasiika

Ainekset:

Siika:

1kokonainen siika puhdistettuna
1 rklrypsiöljyä
1/2 tlsormisuolaa
mustapippuria
1sitruuna
1 dlkevätsipulia
nipputuoretta timjamia, sekä lehtipersiljaa tai tilliä

Lisäksi:

500 gperunoita
sormisuolaa ja mustapippuria
1 rklrypsiöljyä

Tilli-jogurttikastike:

200 gBenecol maustamatonta kreikkalaistyylistä jogurttia
1/2 dlsilputtua lehtipersiljaa tai tilliä
1 rklsitruunamehua
ripaussokeria ja suolaa

Ohje:

  1. Pyyhi kala kuivaksi ja puhtaaksi talouspaperilla.
  2. Peitä uunipannu leivinpaperilla. Öljyä kalan pinta. Mausta kala sisältä ja ulkoa huolellisesti suolalla ja mustapippurilla.
  3. Pese, halkaise ja viipaloi sitruuna. Suikaloi kevätsipuli.
  4. Täytä kalan vatsa kevätsipulilla, lehtipersiljan- tai tillinoksilla ja sitruunaviipaleilla.
  5. Leikkaa kalan pintaan terävällä veitsellä pieniä viiltoja. Työnnä viiltoihin timjamin- ja tillin varsia sekä sitruunaviipaleita.
  6. Pese peruna. Lohko perunat pannulle kalan viereen, mausta ja kaada päälle öljyä. Sekoita hyvin. Kypsennä ruokaa uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.
  7. Hienonna lehtipersilja tai tilli. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja tarkista maku.

 

 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti