Tyrni-valkosuklaa-rahkakakku

Yli 60 min
12-16 palaa
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 7 kertaa
Tyrni-valkosuklaa-rahkakakku
Tyrni-valkosuklaa-rahkakakku

Ainekset:

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlsokeria
1muna
2 1/2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte:

300 grahkaa
200 gvalkosuklaata
3munaa
3 rklmaissitärkkelystä
2 dlkermaa
1/2 dlsokeria
1/2 dlsitruunamehua
keltaista elintarvikeväriä
200 gtyrnimarjoja

Ohje:

 

  1. Voitele irtopohjaisen (22–24 cm) pyöreän vuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen pala ja vuoraa sillä vuoan pohja.
  2. Pohjaa varten vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää joukkoon jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita hyvin. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ylös asti.
  3. Laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.
  4. Voit siistiä taikinareunat  leikkaamalla veitsellä ylimääräisen taikinan pois.

Täyte:

  1. Sulata suklaa mikrossa.
  2. Sekoita maissitärkkelys kerman kanssa.
  3. Vatkaa munat yksitellen rahkan joukkoon.
  4. Vatkaa joukkoon sulatettu valkosuklaa, sekä kerma-maissitärkkelysseos, sokeri, sitruunamehu ja elintarvikeväri.
  5. Lisää lopuksi joukkoon tyrnimarjat.
  6. Kaada täyte pohjan päälle.
  7. Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasossa noin 50–60 minuuttia.
  8. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
  9. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta ja koristele halutessasi tyrnimarjoilla tai sihtaa päälle hiukan tomusokeria.
  10. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti