Tuorejuustokakku valkosuklaalla

Yli 60 min
( 8-10:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 2, arvioitu 3 kertaa
Tuorejuustokakku valkosuklaalla
Tuorejuustokakku valkosuklaalla

Ainekset:

Pohja:

75 gSunnuntai Leivontamargariinia
10 kpldigestivekeksejä (180 g)

Täyte:

4liivatelehteä
200 gvalkoista suklaata
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1-2 rklsokeria
1 rklsitruunamehua
2 dlkuohukermaa
2valkuaista

Pinnalle:

kaakaojauhetta

Ohje:

  1. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) kokoinen levy ja aseta se vuoan pohjalle.
  2. Sulata margariini. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Yhdistä keksimurut ja sulatettu margariini, ja painele seos vuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa 10-15 minuuttia.
  3. Pehmitä liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia.
  4. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  5. Vatkaa rahkan joukkoon sulatettu suklaa ja sokeri. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita täytteen joukkoon.
  7. Vatkaa valkuiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto varovasti sekoittaen täytteen joukkoon.
  8. Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.
  9. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Sihtaa kakun pinnalle kaakaojauhetta.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti