Tumma näkkäri

Yli 60 min
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Tumma näkkäri
Tumma näkkäri

Ainekset:

1/2 lvettä tai maitoa
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
1/2 dlsiirappia
2 rklmerisuolaa
2 tlmurskattua kuminaa
noin 9 dlSunnuntai Hieno Täysjyväruisjauhoja
noin 4 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
pinnalle sormisuolaa ja pellavansimeniä

Ohje:

1.     Lämmitä vesi tai maito huoneenlämpöiseksi.

2.     Mittaa kaikki muut aineet yleiskoneen kulhoon, mutta jätä noin 4 dl jauhoja sivuun. Anna koneen vaivata taikina tasaiseksi.

3.     Lisää loput jauhot vähitellen. Lisää jauhoja vielä tarvittaessa, jos taikina ei irtoa hyvin kulhon reunoista.

4.     Anna koneen vaivata taikinaa noin kymmenen minuuttia.

5.     Siirrä tasainen taikina kevyesti öljyttyyn kulhoon ja peitä kulho kelmulla.

6.     Nosta taikina jääkaapiin lepäämään yön yli.

7.     Ota taikina jääkaapista lämpenemään puolisen tuntia ennen leipomista.

8.     Vaivaa taikinasta pitkä pötkö ja leikkaa siitä pieniä paloja.

9.     Pyöritä palat pulliksi ja kauli pullat ohuiksi haluamasi muotoisiksi ja kokoisiksi letuiksi.

10.   Nosta lettuset leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

11.   Sivele pinnat vedellä ja ripottele päälle sormisuolaa ja siemeniä.

12.   Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan.

13.   Säilytä näkkärit pussissa tai laatikossa kosteudelta suojassa.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti