Tippaleivät

Yli 60 min
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Tippaleivät
Tippaleivät

Ainekset:

3munaa
1 1/2 dllaktoositonta kermaa
2 rklsokeria
1 rklvaniljasokeria
1/4 tlsuolaa
1sitruunan raastettu kuori
3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Paistamiseen:

Ohje:

  1. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki.
  2. Sekoita joukkoon muut aineet paitsi jauhot.
  3. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.Laita taikina pursotin pussiin tai puhtaaseen ketsuppipulloon. Anna taikinan levätä puolisen tuntia.
  4. Kuumenna munkinpaistorasva kuumaksi paksupohjaisessa kattilassa. 
  5. Aseta kuumaan öljyyn 1 1/2 desilitran vetoinen pyöreä pohjainen metallikauha.
  6. Leikkaa pursotin pussiin pieni reikä. 
  7. Pursota taikinaa sikin sokin kauhan sisään. 
  8. Anna paistua hetken aikaa ja siirrä tippaleipä kiehumaan vapaasti rasvaan. 
  9. Kun tippaleipä on saanut kauniin ruskean värin käänne se ympäri reikäkauhan avulla ja paista toiselta puolelta.
  10. Nosta reikäkauhalla valmiit tippaleivät talouspaperin päälle, anna jäähtyä hetken aikaa ja siivilöi päälle tomusokeria. 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti