Tiikerikakku

Yli 60 min
(n. 16 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 3 kertaa
Tiikerikakku
Tiikerikakku

Ainekset:

250 gSunnuntai Leivontamargariinia
2 1/2 dlsokeria
4munaa
4 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlvanilliinisokeria

Lisää taikinaan:

2 rklkaakaojauhetta
2 rklkermaa

Vuoan jauhotukseen:

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  3. Ota taikinasta noin kolmasosa toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe ja kerma.
  4. Kaada taikinat kerroksittain voideltuun ja korppujauhotettuun rengaskakkuvuokaan. Kaada pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja pinnalle loput vaaleasta taikinasta. Tasoita pinta. Pistele taikinaa haarukalla pohjaan asti tasaisin välein, jolloin saat kakkuun tiikerikuvion. Paista kakkua uunin alatasossa noin 50 minuuttia.

VINKKI! Tuunaa tiikerikakusta maapähkinä-kinuskiversio: 

1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 rkl maissitärkkelystä
½ dl suolapähkinöitä
 

Mittaa kattilaan kuohukerma, fariinisokeri ja maissitärkkelys. Keitä seosta muutama minuutti, kunnes se muuttuu paksuksi kinuskiksi. Rouhi suolapähkinät hienommiksi.

Kaada ohjeen mukaisesti puolet vaaleasta taikinasta vuokaan, tee lusikalla ura keskelle, ja valuta uraan puolet kinuskista ja suolapähkinöistä. Lisää tumma taikina, tee ura ja lisää loput kinuskista sekä pähkinät. Lusikoi pinnalle loput vaaleasta taikinasta, tasoita pinta ja pistele tiikeriraidat haarukalla. Voit valuttaa myös valmiin kakun pinnalle kinuskikastiketta juuri ennen tarjoilua.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

09.06.2014 07:48

Kuluttajapalvelu

Jotta kakun rakenteesta tulee oikeanlainen täytyy rasva ja sokeri ensin vaahdottaa keskenään. Munat on hyvä lisätä vähitellen ja jauhot lopuksi. Mikäli laitat rasva-sokerivaahdon sekaan kaikki muut aineet kerrallaan, saattaa seos ryynittyä.

07.06.2014 14:54

Anonyymi

Pitääkö jossain vaiheessa varoa sekoittamasta taikinaa vai voiko päräyttää koko seoksen tehosekoittimella?