Tiikerikakku

Yli 60 min
(n. 16 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 3 kertaa
Tiikerikakku
Tiikerikakku

Ainekset:

250 gSunnuntai Leivontamargariinia
2,5 dlsokeria
4munaa
4 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlvanilliinisokeria

Lisää taikinaan:

2 rklkaakaojauhetta
2 rklkermaa

Vuoan voiteluun:

Vuoan jauhotukseen:

korppujauhoja

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  3. Ota taikinasta noin kolmasosa toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe ja kerma.
  4. Kaada taikinat kerroksittain voideltuun ja korppujauhotettuun rengaskakkuvuokaan. Pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, päälle tumma taikina ja pinnalle loput vaaleasta taikinasta. Tasoita pinta. Pistele taikinaa haarukalla pohjaan asti tasaisin välein niin saat kakkuun tiikerikuvion. Paista kakku uunin alatasossa noin 50 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

09.06.2014 07:48

Kuluttajapalvelu

Jotta kakun rakenteesta tulee oikeanlainen täytyy rasva ja sokeri ensin vaahdottaa keskenään. Munat on hyvä lisätä vähitellen ja jauhot lopuksi. Mikäli laitat rasva-sokerivaahdon sekaan kaikki muut aineet kerrallaan, saattaa seos ryynittyä.

07.06.2014 14:54

Anonyymi

Pitääkö jossain vaiheessa varoa sekoittamasta taikinaa vai voiko päräyttää koko seoksen tehosekoittimella?