Teresan suklainen kääretorttukakku

Alle 60 min
(12:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 6 kertaa
Teresan suklainen kääretorttukakku
Teresan suklainen kääretorttukakku

Ainekset:

Pohja:

8munaa
3 dlsokeria
2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dlperunajauhoja
4 rkltummaa kaakaojauhetta
2 tlleivinjauhetta

Väliin:

200 gaprikoosimarmeladia tai –hilloa

Täyte:

250 gmascarpone-tuorejuustoa
2 dlvispikermaa
2-3 rkltomusokeria
2 rklsitruunamehua (tai sitruslikööriä)
200 gpähkinä-suklaalevitettä
250 gtuoreita vadelmia

Koristeluun:

syötäviä kukkia
suklaarouhetta

Ohje:

  1. Valmista kaksi kääretorttupohjaa. Vatkaa kananmunat vaahdoksi sokerin kanssa.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovasti sekoittaen.
  3.  Jaa taikina kahdelle leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista pohjia kiertoilmatoiminnolla 200 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.
  4.  Ripottele kahdelle puhtaalle leivinpaperiarkille työpöydälle sokeria ja kumoa torttupohjat niiden päälle.
  5. Anna jäähtyä ja poista pohjapaperi.
  6. Levitä marmeladi pohjille ja kääri levyt rullalle pitkältä sivulta alkaen. Kääri kääretortut leivinpaperiin ja nosta ne hetkeksi jääkaappiin.
  7. Notkista mascarpone kulhossa lusikalla. Vaahdota toisessa kulhossa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja sitruunamehulla. Sekoita vaahto mascarponen joukkoon.
  8. Ota kääretortut jääkaapista ja leikkaa ne noin 3 cm paksuiksi viipaleiksi. Kokoa puolet viipaleista tarjoiluvadille pyöreään muotoon.
  9. Lusikoi päälle puolet pähkinäsuklaalevitteestä ja mascarponevaahdosta sekä vadelmista.
  10. Nostele päälle loput torttuviipaleet ja levitä pinnalle loput täytteet. Koristele vadelmilla, syötävillä kukilla ja suklaarouheella.

 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti