Teresan punajuuri-fetajuustopiirakka

Yli 60 min
(6-8:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 10 kertaa
Teresan punajuuri-fetajuustopiirakka
Teresan punajuuri-fetajuustopiirakka

Ainekset:

Pohja:

150 gvoita
3 1/2 dlSunnuntai Täysjyvävehnäjauho
2 rklkylmää vettä

Täyte:

700 gpunajuuria
1punasipuli
2 rkloliiviöljyä
1/2 dltuoretta timjamia hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria

Pinnalle:

2 dlkermaa
2munaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 tlDijon- sinappia
1 rklhunajaa
1 rkltuoretta timjamia hienonnettuna
100 gfetajuustoa

Ohje:

  1. Nypi pehmeän voin joukkoon jauhot, niin että syntyy murumainen seos.
  2. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin hetkeksi lepäämään.
  4. Kuori punajuuret ja sipuli ja leikkaa ne lohkoiksi.
  5. Levitä lohkot leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja mausta ne oliiviöljyllä, timjamilla ja suolalla sekä pippurilla.
  6. Paahda lohkoja 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  7. Painele taikina korkeareunaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  8. Lusikoi punajuuri- ja sipulilohkot piirakkapohjalle.
  9. Sekoita kerma ja kananmunat keskenään ja mausta seos suolalla, mustapippurilla, sinapilla sekä hunajalla ja timjamilla.
  10. Kaada seos kasvisten päälle ja murenna pinnalle fetajuusto.
  11. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Jäähdytä hieman ja tarjoile raikkaan vihreän salaatin kera.

Kokeile myös näitä

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti