Teresan laskiaispullat

Yli 60 min
(Noin 20 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 4 kertaa
Teresan laskiaispullat
Teresan laskiaispullat

Ainekset:

2 1/2 dlmaitoa tai vettä
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
1 dlsokeria
ripaussuolaa
ripauskardemummaa
1muna
noin 8 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
75 gvoita

Voiteluun:

munaa

Koristeluun:

150 gtummaa suklaata
nonparelleja

Täyte:

2 dlkuohukermaa
3 rkllemon curdia
3 rklpaksua turkkilaista jogurttia
tarvittaessa sokeria
2 dlvadelmahilloa

Ohje:

  1. Liuota kuivahiiva 42 asteiseen maitoon tai veteen.
  2. Lisää sokeri, suola ja kardemumma.
  3. Lisää kananmuna ja vispilöi ainekset sekaisin. Mittaa kulhoon noin puolet jauhoista hyvin sekoittaen.
  4. Lisää loput jauhot ja sulatettu rasva käsin vaivaten, kunnes taikina irtoaa käsistä, mutta on edelleen pehmeää ja kimmoisaa.
  5.  Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  6. Vaivaa jauhotetulla pöydällä taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina 20 osaan.
  7. Pyöritä taikinapalat pieniksi pulliksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  8. Kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia.
  9. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  10. Sulata suklaa mikrossa sulatusteholla.
  11. Dippaa jäähtyneet pullat sulaan suklaaseen ja ripottele päälle nonparelleja.
  12. Anna suklaan jähmettyä ja halkaise sitten pullat.
  13. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon lemon curd ja jogurtti sekä sokeri.
  14. Levitä pullan pohjapalalle ensin vadelmahilloa ja lusikoi päälle kermaseosta.
  15. Nosta suklainen pullahattu täytteen päälle ja herkuttele.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

05.02.2016 13:31

AlfMelmac

Päivää Taitaa olla kaloripommi...