Täytetyt täysjyväpatongit

Alle 60 min
(2 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Täytetyt täysjyväpatongit
Täytetyt täysjyväpatongit

Ainekset:

Täyte:

200 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 rklpunaista tai vihreää pestokastiketta
1valkosipulin kynsi murskattuna

Pinnalle:

kaurahiutaleita

Ohje:

  1. Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen kaurahiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää suola ja sokeri tai siirappi. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikinaa tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  2. Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
  3. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapala suorakaiteen muotoiseksi levyksi (35cm x 25cm). Levitä puolet pestotäytteestä yhdelle levylle. Kääri tiiviiksi rullaksi pidemmältä sivulta. Tee toinen patonki samalla tavalla. Nosta patongit leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  4. Voitele patongit vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti