Täysjyväruispatongit

Yli 60 min
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Täysjyväruispatongit
Täysjyväruispatongit

Ainekset:

Ohje:

1. Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola ja siirappi. Vispaa taikinanesteeseen ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää täysjyvävehnäjauhot vähitellen, koko ajan vaivaten. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla, lämpimässä paikassa, noin 30 minuuttia.
2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele palat 30 cm pitkiksi tangoiksi. Nosta uunipellille, leivinpaperin päälle.
3. Anna kohota liinan alla, lämpimässä paikassa, noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
4. Tee terävällä veitsellä viiltoja patonkien pintaan. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti