Täysjyväleipä

Yli 60 min
2 kpl
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 2 kertaa
Täysjyväleipä
Täysjyväleipä

Ainekset:

2,5 dlvettä
1 tlsuolaa
1 rklsiirappia tai hunajaa
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
5-6 dlSunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
0,5 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Ohje:

  1. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola ja siirappi tai hunaja. Vispaa taikinanesteeseen osa jauhoista joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen Sunnuntai Juokseva. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo taikinasta kaksi pyöreää tai pitkänmallista leipää. Nosta leivät leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  4. Voitele leivät vedellä ja ripottele pinnalle pellavansiemeniä. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti