Tapaninpäivän piparkakkutorttu

Yli 60 min
(10-12:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 1 kertaa
Tapaninpäivän piparkakkutorttu
Tapaninpäivän piparkakkutorttu

Ainekset:

Tortun pohja ja päällinen:

Täyte:

4 dlkarpaloita (200 g)
4liivatelehteä
1 1/2 rklkarpalomehua
3 dlkuohukermaa
200 gvaniljalla maustettua rahkaa
1 1/2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria

Kostutus:

1 dlkarpalomehua

Ohje:

  1. Sulata piparitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni päälle 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle.
  2. Jaa sulanut taikina kahteen osaan ja kauli palat noin ½ cm paksuisiksi levyiksi. Leikkaa levyistä irtopohjavuoan kokoiset palat ja nosta ne yksi kerrallaan kypsennystä varten kakkuvuokaan. Kypsennä uunin keskitasossa 15-20 minuuttia. Irrota taikinalevyt vuoasta jäähtyneenä.
  3. Soseuta karpalot sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
  4. Pehmitä liivatelehtiä kylmässä runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Puserra ne kuivaksi ja sulata ne kiehuvaan karpalomehuun.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, sokerit, karpalosose ja lopuksi hieman jäähtynyt liivateseos. Vatkaa tasaiseksi.
  6. Kostuta irtopohjavuoassa jäähtynyt pohjalevy karpalomehulla. Kaada täyte kostutetulle piparipohjalle ja nosta toinen levy täytteen päälle. Kostuta pinta sivelemällä pullasudilla mehu piparipohjaan. Peitä vuoka foliolla ja anna hyytyä ja maustua kylmässä seuraavaan päivään.
  7. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele pinta tomusokerilla, karpaloilla tai marsipaanikoristeilla.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti