Tahmapullat

Yli 60 min
(16-20 pullaa)
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 1 kertaa
Tahmapullat
Tahmapullat

Ainekset:

5 dlmaitoa
2 dlsokeria
1muna
1 rklkardemummaa
1 tlsuolaa
2 psSunnuntai kuivahiivaa
13-15 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
150gSunnuntai Leivontamargariinia

Täyte:

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 1/2 dlfariinisokeria
3/4 dltummaa siirappia
ripaussuolaa

Ohje:

  1. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon sokeri, muna, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen 2 dl jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja viimeiseksi pehmeä margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Rouhi pekaanipähkinät. Sulata kattilassa margariini ja fariinisokeri ja sekoita. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon siirappi ja suola. Anna jäähtyä hetki.
  3. Vuoraa muffinssipellin pohjat leivinpaperinpaloilla tai muffinsivuoilla. Ripottele pekaanipähkinärouhetta ja lusikoi tahmakastiketta muffinssipellin pohjille.
  4. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan.
  5. Kauli taikinapala suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 60 cm). Levitä taikinalevylle puolet huoneenlämpöisestä margariinista sekä sokerista. Ripottele päälle kanelia. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohdat hyvin kiinni ja jätä sauma pöytää vasten. 
  6. Leikkaa rullasta 8–10 viipaletta.
  7. Nosta pullat muffinsivuokaan leikkauspuoli ylöspäin.
  8. Leivo toinen taikinapala samalla tavalla. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  9. Paista uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pullat tummu liikaa.
  10. Anna hieman jäähtyä ja kumoa pullat leivinpaperille. Kaavi tahmakastike ja pähkinät pullien päälle.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti