Syyssadon sipulipiirakka

Yli 60 min
( 8:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 1 kertaa
Syyssadon sipulipiirakka
Syyssadon sipulipiirakka

Ainekset:

Pohja:

Täyte:

2punasipulia (250 g )
2sipulia (250 g)
200 gkesäkurpitsaa
1 rklSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
1 tlrakuunaa

Päälle:

200 gkermaviiliä
2 dlruokakermaa tai maitoa
3munaa
1/2 tlsuolaa

Pinnalle:

3tomaattia
1-2 dljuustoraastetta

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Mittaa huoneenlämpöinen margariini, jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Nypi ne murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi.
  3. Taputtele taikina pyöreän piirasvuoan ( halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi kesäkurpitsa. Kuumenna Sunnuntai Juokseva kattilassa tai paistinpannussa. Paista sekoittaen sipuliviipaleita 3-4 minuuttia. Lisää kesäkurpitsasuikaleet ja jatka paistamista, kunnes neste on haihtunut ja kasvikset pehmenneet. Mausta.
  5. Kaada hieman jäähtynyt täyte piirakkavuoan pohjalle.
  6. Sekoita kermaviili, ruokakerma, munat ja suola tasaiseksi. Kaada täytteen päälle.
  7. Viipaloi tomaatit ja aseta ne piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  8. Paista uunin keskitasossa 25- 30 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti