Syksyiset lämpimäispatongit

Yli 60 min
( 3 kpl )
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Syksyiset lämpimäispatongit
Syksyiset lämpimäispatongit

Ainekset:

Täyte:

1 lsuppilo- tai keltavahveroita tai siitakesieniä
2 dlhienonnettua purjoa (80 g)
0,5 tlsuolaa
0,5 tlrakuunaa
100 gruohosipulilla maustettua tuorejuustoa

Ohje:

  1. Sekoita + 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen sokeri ja suola. Vispaa taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini.
    Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
  2. Hienonna sienet ja hauduta niistä pannulla ylimääräinen neste pois. Lisää purjo, mausteet ja tuorejuusto.
  3. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa tasaiseksi ja jaa kolmeen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoiseksi (30cm x 20cm). Levitä taikinalevylle kerros tuorejuustoa ja ripottele päälle täytettä. Rullaa levyt patongeiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
  4. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  5. Leikkaa patonkien päälle muutama viilto vinottain. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti