Suomi 100 -jälkiruoka

Yli 60 min
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Suomi 100 -jälkiruoka
Suomi 100 -jälkiruoka

Ainekset:

Kakkupohja:

2munaa
1 dlsokeria
1 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1/2 tlleivinjauhetta

Kuorrute:

380 gvalkosuklaata
sinistä pastaväriä

Täyte:

4liivatelehteä
150 gpakaste herukkasekoitusta
1 dlsokeria
200 gtuorejuustoa
2 dlvispikermaa
2 tlvettä

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina uunivuokaan (25cm * 30 cm). Paista uunin keskitasossa noin 8 minuuttia.
  2. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota pohjapaperi varovasti.
  3. Stanssaa pohjasta pyöreitä annoskakkupohjia.
  4. Sulata suklaa mikrossa täydellä teholla välillä sekoittaen.
  5. Jaa sulatettu suklaa kolmeen osaan (300 g, 40 g ja 40 g). Sekoita kahteen pienempää suklaamäärään sinistä pastaväriä, niin että toisesta tulee tumman sinistä ja toisesta vaalean sinistä. Kaada värjätyt suklaat sekaisin ohuena nauhana värjäämättömän suklaan sekaan. Heiluta astiaa hetken aikaa, niin että suklaat sekoittuvat hieman toisiinsa.
  6. Kaada suklaakuorrutetta silikonimuotin kuppeihin ja valuta ylimääräinen suklaa pois. Laita muoti pakkaseen.
  7. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  8. Soseuta sauvasekoittimella herukat ja sokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto.
  9. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
  10. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois.  Laita liivatteet ja 2 tl mikron kestävään astiaan ja kuumenna hetken aikaa. Kaada liivatteet ohuena nauhana mustikka-rahkavaahtoon koko ajan sekoittaen.
  11. Lisää joukkoon kermavaahto. Kaada seos valkosuklaakuorrutteen päälle ja aseta kakkupohjat täytteen päälle. Anna jäätyä muutaman tunnin ajan.
  12. Jäädykkeet kannattaa ottaa sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Tässä reseptissä on käytetty 1 dl vetoisia ja halkaisijaltaan 8 cm silikonivuokia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti