Sunnuntai Reseptikisan voittajaresepti Talvipäivän omenakakku

Yli 60 min
(12-16 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Sunnuntai Reseptikisan voittajaresepti Talvipäivän omenakakku
Sunnuntai Reseptikisan voittajaresepti Talvipäivän omenakakku

Ainekset:

Kakkutaikina:

200 gSunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia
300 gsokeria
500 gmehukasta omenaraastetta *
350 gSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
40 gperunajauhoja
3 tlleivinjauhetta
1 tlinkiväärijauhetta
1/2 tlhienoa merisuolaa

Kuorrute:

200 gvegaanista tuorejuustoa (tai mascarponejuustoa)
30 gtomusokeria
1-2 tlsitruunamehua
värikkäitä strösseleitä

Ohje:

  1. Kuutioi margariini ja anna kuutioiden lämmetä huoneenlämpöisiksi.
  2. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
  3. Kuori ja raasta omenat (*esim. 4 golden delicious -omenaa). Sekoita raaste vaahdon joukkoon.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  5. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat ja pohja kevyesti.
  6. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteisessa kiertoilmauunissa noin 35 minuutin ajan tai kunnes taikina ei enää tartu kokeilutikkuun.
  7. Anna kakkupohjan jäähtyä ja kumoa se tarjoiluastialle.
  8. Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Jos tomusokeri on paakkuuntunutta, se kannattaa siivilöidä juuston joukkoon. Kuorrutetta voi tarvittaessa ohentaa tilkalla sitruunamehua.
  9. Levitä kakkupohjan päälle reilu kerros kuorrutetta ja koristele strösseleillä. Säilytä kakkua viileässä.

Sunnuntai Reseptikisan voittajaresepti | Resepti: Keittotaiteilua-blogi | Kuvat: Merikko&Raatikainen    

 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti