Sunnuntai kierremunkit

Yli 60 min
(Noin 40 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 5 kertaa
Sunnuntai kierremunkit
Sunnuntai kierremunkit

Ainekset:

5 dlvettä tai
maitoa
1 1/2 - 2 dlsokeria
1 1/2 tlsuolaa
1 rklkardemummaa
noin 14 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 psSunnuntai Kuivahiivaa
1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Uppopaistoon:

Koristeluun:

sokeria tai sokerivesikuorrutusta

Ohje:

  1. Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) nesteeseen, sokeri, suola ja kardemumma. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja Sunnuntai Juokseva. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 40–60 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina noin 40 palaan ja pyöritä niistä ohuita säikeitä. Tee säikeeseen löysä solmu ja pujota säikeen päät solmulenkin ympäri.
  3. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
  4. Kuumenna munkinpaistorasva padassa tai kattilassa 180 asteeseen. Venytä munkin reikää hieman ennen paistoa. Paista munkit molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle lautaselle. Kierittele munkit sokerissa. Voit koristella munkit myös sokerivesikuorrutuksella.
     

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti