Sulevi Sammakko -muffinit

Yli 60 min
(10-12 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 1, arvioitu 1 kertaa
Sulevi Sammakko -muffinit
Sulevi Sammakko -muffinit

Ainekset:

1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
100 gSunnuntai Leivontamargariinia
1,5 dlsokeria
3munaa
3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlvanilliinisokeria
0,5sitruunan kuorta raastettuna
2 rklsitruunamehua

Muffinipellin voiteluun:

Kuorrute:

3 dltomusokeria
1-2 rklappelsiinimehua
vettä
vihreää elintarvikeväriä

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää munat vaahtoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen.
  2. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
  3. Pese sitruuna hyvin ja raasta ½-kuorta. Purista sitruunasta mehu.
  4. Vatkaa sähkövatkaimella puolet jauhoseoksesta taikinaan. Lisää kuoriraaste ja mehu. Vatkaa joukkoon loput jauhoseoksesta.
  5. Annostele taikina paperisiin muffinivuokiin. Jätä kohoamisvaraa n. 1/3. Voit käyttää myös metallista muffinipeltiä. Voitele pellin syvennykset. Halutessasi voit jauhottaa ne korppujauholla, kookoshiutaleilla tai mantelirouheella.
  6. Paista muffinit uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Muffinivuokien koko vaikuttaa paistoaikaan. Jäähdytä muffinit ennen koristelua.
    Koristelu
  7. Sekoita tomusokeriin vettä vähän kerrallaan, ettei kuorrutteesta tule liian löysää. Sekoita joukkoon elintarvikeväri. Valuta kuorrutetta lusikalla muffinien päälle.
  8. Aseta vähän jähmettyneen kuorrutteen päälle lakritsinauhasta suu. Leikkaa silmät lakritsipatukasta.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti