Suklaakinuskikakku

Yli 60 min
(12:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Suklaakinuskikakku
Suklaakinuskikakku

Ainekset:

Ohje:

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi.

2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ( halkaisija 20 cm). Paista kakkupohjaa uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä.

3. Vaahdota kerma. Sekoita rahka kermavaahtoon, mausta sokerilla. Hienonna vadelmat esim. haarukalla ja sekoita täytteen joukkoon.

4. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy. Levitä puolet hillosta ja täytteestä pohjalevylle. Tee toinen kerros samalla tavalla. Nosta kansilevy päälle ja kostuta pinta. Peitä kakku kelmulla ja laita kylmään maustumaan mielellään seuraavaan päivään.

5. Kuumenna pinnoitetussa kattilassa kerma ja sokeri koko ajan sekoittaen. Keitä kinuskia 10-15 minuuttia. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Kuumenna kunnes suklaa sulaa. Kaada kuorrutus kuumana kakun päälle ja anna sen valua myös reunoille. Tasoita reunat veitsen avulla. Koristele reunat mantelilastuilla.

Kokeile myös näitä

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti