Sormet dipattavaksi

Alle 60 min
( 12 kpl)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Sormet dipattavaksi
Sormet dipattavaksi

Ainekset:

Voiteluun:

muna

Kynneksi:

0.5punainen paprika

Koristeluun:

unikonsiemeniä

Chilidippi:

200 granskankermaa
1 rklchilikastiketta
0,5 tlpaprikajauhetta
0,5 tlsuolaa
1 tlhunajaa
0,5 dlmaitoa

Ohje:

 1. Vatkaa sähkövatkaimella reilusti kädenlämpöinen vesi (+42-asteinen) ja muna kevyeksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon Sunnuntai Juokseva, suola ja sokeri. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään (n.1 dl) täysjyvävehnäjauhoa. Lisää taikinaan voimakkaasti vatkaten. Vaivaa käsin loput jauhot ja alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

3. Leikkaa paprikasta 12 kpl noin 1½ cm x 1½ cm kokoisia kuutioita.

4. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 12 yhtä suureen palaan. Pyöritä palat palloiksi ja sen jälkeen noin 10 cm pitkiä, sormenpaksuisia tankoja. Nosta tangot leivinpaperin päälle uunipellille. Anna tankojen kohota liinan alla noin 20 minuuttia.

5. Voitele kohonneet puikot munalla, paina puikkojen päihin paprikakuutiot kynneksi ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Halutessasi voit vielä painella veitsellä "sormiin" nivelien poimuja.

6. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Dippikastike:

Sekoita dippikastikkeen aineet keskenään. Anna maustua hetken kylmässä.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti