Sitruunapiirakka

Yli 60 min
(12-16 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 5 kertaa
Sitruunapiirakka
Sitruunapiirakka

Ainekset:

Pohja:

Täyte:

2sitruunan raastettu kuori
3/4-1 dlsitruunamehua
2munaa
4keltuaisia
1 3/4 dlsokeria
3 dllaktoositonta kermaa

Ohje:

  1. Painele murotaikina voidellun piirakkavuoan (⌀ 27 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Laita reilun kokoinen pala folioita vuokaan, kaada päälle kuivia herneitä. Tämä pitää piirakan reunat ylhäällä paiston ajan.
  3. Paista pohjaa 175° 15 minuuttia.
  4. Poista herneet ja folio. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Ota pohja pois uunista. Vähennä uunin lämpötila 150°.
  5. Raasta hyvin pestyjen sitruunoiden kuori. Purista mehu.
  6. Vatkaa kaikki aineet sekaisin.
  7. Kaada täyte pohjan päälle, paista piirakkaa noin 30 minuuttia.
  8. Jäähdytä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa.
  9. Piirakka on parhaimmillaan vuorokauden kuluttua.
  10. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti hyvällä omalla tunnolla;)!

 

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

15.02.2018 09:11

Katja koekeittiöstä

Raikas kiitos Nina!

15.02.2018 08:23

Nina

Helppo ja raikas piirakka :)