Sitruunainen porkkanakakku

Yli 60 min
(12-15 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 3, arvioitu 11 kertaa
Sitruunainen porkkanakakku
Sitruunainen porkkanakakku

Ainekset:

Kakkupohja:

70 gpekaanipähkinöitä
2isoa porkkanaa
5munaa
2 dlsokeria
2 dlfariinisokeria
5 1/2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlkardemummaa
1 tlkanelia
1 1/4 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Täyte ja kuorrutus:

2 dlvispikermaa
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dltomusokeria
2 tlvaniljasokeria
2 rklsitruunamehua
2-3 dlsitruunatahnaa (Lemon Curd)

Koristeluun:

1 dlpähkinöitä rouhittuna

Ohje:

1. Raasta porkkanat ja rouhi pekaanipähkinät. 

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja pähkinärouhe keskenään ja lisää ne taikinaan porkkanaraasteen kera. Sekoita lopuksi joukkoon Sunnuntai Juokseva.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).

4. Paista kakkua 170-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku kokonaan.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma, tuorejuusto, sokerit ja sitruunamehu keskenään.

6. Halkaise kakku, levitä pohjalle puolet sitruunatahnasta ja sen päälle puolet kermatäytteestä. Nosta päälle toinen kakkulevy ja levitä loput täytteestä kakun päälle. Koristele kakku rouhituilla pähkinöillä.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti