Sitruunainen omena-muropiirakka

Yli 60 min
(Noin 16 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 2 kertaa
Sitruunainen omena-muropiirakka
Sitruunainen omena-muropiirakka

Ainekset:

Muruseos:

3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dlElovena Kaurahiutaleita
1 tlleivinjauhetta
1 tlsoodaa
1 1/2 dlsokeria
125 gvoita

Pohjataikina:

2/3muruseoksesta
120 gsmetanaa
1/2muna

Täyte:

1/2 l (300 g)omenoita
kanelia
200 grahkaa
3/4 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1sitruunan kuori
1 1/2munaa

Ohje:

  1. Yhdistä muruseoksen kuivat aineet ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita nopeasti. Ota muruseoksesta 2 dl sivuun.
  2. Lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen smetana ja puolikas muna, sekoita. 
  3. Voitele uunivuoka (22 * 30 cm) ja aseta sen pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Levitä taikina pohjalle.
  4. Kuori ja kuutioi omenat pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot taikinan pinnalle ja ripottele päälle kanelia.
  5. Sekoita rahka, sokerit, sitruunan kuori ja munat keskenään. Levitä seos tasaisesti omenakuutioiden päälle.
  6. Ripottele loput muruseoksesta rahkatäytteen päälle.
  7. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
  8. Jäähdytä hyvin.

VINKKI:ml=maustelusikka

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti