Sitruuna-mustikkatiikerikakku

Yli 60 min
(Noin 16 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 3 kertaa
Sitruuna-mustikkatiikerikakku
Sitruuna-mustikkatiikerikakku

Ainekset:

250 gSunnuntai Leivontamargariinia
2 1/2 dlsokeria
2 tlvaniliinisokeria
4munaa
1 1/2 rklsitruunamehua
3 1/2 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
2 tlleivinjauhetta

Lisää taikinaan:

2 rklmustikkajauhetta
2 rklmaitoa tai kermaa

Vuoan voiteluun:

Vuoan jauhotukseen:

Kuorrutus:

2 dlkermaa
3/4 dltomusokeria
2 tlvaniljasokeria
keltaista elintarvikeväriä
1sitruunan raastettu kuori
200 grahkaa

Päälle:

makeisia

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Ota kuoriraaste talteen kuorrutusta varten.
  3. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää sitruunamehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. 
  4. Ota taikinasta noin kolmasosa toiseen kulhoon ja sekoita siihen mustikkajauhe ja kerma.
  5. Kaada taikinat kerroksittain voideltuun ja jauhotettuun 1,5 litran vetoiseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, päälle tumma taikina ja pinnalle loput vaaleasta taikinasta. Tasoita pinta. Pistele taikinaa haarukalla pohjaan asti tasaisin välein niin saat kakkuun tiikerikuvion. Paista kakku uunin alatasossa noin 50 minuuttia.
  6. Jäähdytä kakku hyvin.
  7. Valmista kuorrutus vaahdottamalla kerma, sokerit, elintarvikeväri ja sitruunan kuoriraaste. Lisää joukkoon rahka.
  8. Levitä kuorrutus kakun päälle ja koristele makeisilla.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti