Sieniohratto

Alle 30 min
(4 annosta)
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 1 kertaa
Sieniohratto
Sieniohratto

Ainekset:

n. 1,3 lvettä
1 1/2kasvisliemikuutiota
ripaussokeria
1sitruunan kuori
200 gsiitakesieniä
2salottisipulia
2valkosipulinkynttä
60 gvoita
4 dlTorino Ohrahelmeä
2 dlkuivaa valkoviiniä
100 graastettua parmesaania
mustapippuria ja tuoretta timjamia

Ohje:

  1. Mittaa kattilaan vesi, kasvisliemikuutiot ja sokeri. Kiehauta ja pidä kuumana koko ohraton valmistuksen ajan.
  2. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Paloittele sienet. Hienonna sipulit pieneksi silpuksi.
  3. Sulata voi kasarissa, lisää sienet ja sipulit ja paista hetken aikaa. Lisää Ohrahelmi ja sekoita hyvin.
  4. Lisää joukkoon sitruunan kuori sekä valkoviini ja anna viinin kiehahtaa ja imeytyä ohran joukkoon.
  5. Lisää ohraan kauhallinen lientä kerrallaan ja anna kypsyä miedolla lämmöllä. Aina, kun neste on melkein imeytynyt ohraan, lisää lientä, kunnes ohra on napakan kypsää (noin 20 min). Sekoittele ohrattoa usein valmistuksen aikana.
  6. Siirrä kasari pois levyltä. Sekoita joukkoon parmesaani. Mausta mustapippurilla ja timjamilla.
  7. Tarjoile heti lämmitetyiltä lautasilta.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti