Sieni-pinaattipiiras

Yli 60 min
(8-10:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Sieni-pinaattipiiras
Sieni-pinaattipiiras

Ainekset:

Pohja:

150 gSunnuntai Leivontamargariinia
3/4 dlperunasosejauhetta
3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
4 rklkylmää vettä

Täyte:

1 ltuoreita sieniä (esim. kantarelleja, suppilovahveroita, mustia torvisieniä)
TAI
4 dlesikäsiteltyjä sieniä
100 gtuoreita pinaatinlehtiä
1sipuli
10kirsikkatomaattia
1 rklSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
2 dlruokakermaa
3munaa
1 dljuustoraastetta
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Ohje:

  1.  Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle.
  2. Nypi huoneenlämpöinen margariini, perunasosejauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta reunat melko ylös. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  4. Hienonna sienet ja sipuli. Poista pinaateista kova varsi, huuhdo ja hienonna. Puolita kirsikkatomaatit.
  5. Hauduta sienet, sipuli ja pinaatti pannulla Sunnuntai Juoksevassa.
  6. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon ruokakerma, juustoraaste, suola ja mustapippuri.
  7. Levitä sieni-sipuli-pinaattiseos taikinapohjalle. Kaada päälle kermamaito. Asettele kirsikkatomaatin puolikkaat piirakan pinnalle leikkuupinta ylöspäin.
  8. Paista uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti