Siemensämpylät

Yli 60 min
(24 sämpylää)
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 2 kertaa
Siemensämpylät
Siemensämpylät

Ainekset:

1 psSunnuntai kuivahiivaa
12-14 dlSunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja
5 dlvettä
1/2 dlsiirappia
1 rklsuolaa
2 dlsiemensekoitusta
1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Voiteluun:

vettä tai maitoa

Pinnalle:

siemensekoitusta

Ohje:

1. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja.
2. Mittaa 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen siirappi, suola, siemensekoitus ja hiivajauhoseos.
3. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista ja lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi, sillä pehmeämmästä taikinasta tulee mehevämpiä ja maukkaampia sämpylöitä. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.
4. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
5. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pitkä tasapaksu tanko. Jaa tanko noin 24 palaan.
6. Pyöritä paloista sämpylöitä. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. 
7. Jos haluat, voitele sämpylät vedellä tai maidolla ja ripota pinnalle siemensekoitusta.
8. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

14.01.2019 09:00

Kuluttajapalvelu

Hei Kati, Kiitos huomiostasi, kirjoitusvirhe on nyt korjattu. :)

13.01.2019 08:04

Kati

Kohta 2. Ymmärrän, että aineet sekoitetaan veTeen, mutta kirjoitusvirhe antaa vähän luotaantyöntävän olon. Eli eihän mitään sekoitetan vereen ;)