Savariini

Yli 60 min
(8-10:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Savariini
Savariini

Ainekset:

0,5 lmaitoa
3munaa
0,5 dlsokeria
1 psSunnuntai kuivahiivaa
4 dlSunnuntai Luomu Erikoisvehnäjauho
1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Vuoan jauhottamiseen:

korppujauhoja

Vuoan voiteluun:

Kostutusliemi:

3 dlvettä
2 dlsokeria
0,5 dlsitruunamehua
1,5 dlappelsiinimehua

Vaniljavaahto:

2 dlkuohukermaa
200 gvaniljanmakuista rahkaa
1 rklsokeria

Koristeluun:

marjoja tai hedelmiä

Ohje:

  1. Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon munat, sokeri ja suola. Lisää jauhot,joihin kuivahiiva on sekoitettu sekä Sunnuntai Juokseva. Sekoita tasaiseksi. Taikina jää löysäksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (1.5 l).
  2. Peitä kakkuvuoka kelmulla ja kohota noin tunti.
  3. Paista 175 asteessa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Anna kakun olla hetki vuoassa ja kumoa se.
  4. Valmista kostutusliemi. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi. Sekoita kunnes sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon hedelmämehut.
  5. Pese kakkuvuoka ja kaada vuokaan puolet kostutusliemestä. Nosta vielä lämmin kakku takaisin vuokaan. Pistele tikulla reikiä kakun pintaan ja kaada vähitellen loppuliemi kakun päälle. Laita kakku maustumaan kylmään mielellään seuraavaan päivään asti.
  6. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi.
  7. Kumoa kakku. Täytä kakun keskusta vaniljavaahdolla ja hedelmillä tai marjoilla.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti