Sacherkakku

Yli 60 min
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 6 kertaa
Sacherkakku
Sacherkakku

Ainekset:

Pohja:

150 gtaloussuklaata
150 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlsokeria
5keltuaista
2 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
1 tlvanilliinisokeria
1 tlleivinjauhetta
5valkuaista
0,5 dlsokeria

Kostutus:

1,5 dlomenamehua

Täyte:

1,5 dlaprikoosimarmeladia tai -sosetta

Suklaakuorrutus:

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
150 gtaloussuklaata

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä, tasapohjainen kakkuvuoka ( 2 l ).
  2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa, lisää margariini ja sekoita kunnes se sulaa. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot, vaniliinisokeri, leivinjauhe sekä jäähtynyt margariini-suklaaseos. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan. Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä uunin keskitasossa noin 50-60 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ennen kumoamista.
  3. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt mehulla. Täytä kakku aprikoosimarmeladilla ja levitä lopuksi ohut kerros marmeladia myös kakun pintaan.
  4. Sulata kuorrutusta varten suklaa mikrossa tai hitaasti kattilassa vesihauteessa. Lisää margariini pieninä nokareina. Sekoita kunnes margariini on sulanut. Kaada hieman jäähtynyt suklaakuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.
    Kakku säilyy hyvin ja on parhaimmillaan valmistusta seuraavana päivänä.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti