Ruis-mustikkapiiras

Yli 60 min
(8:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 5, arvioitu 1 kertaa
Ruis-mustikkapiiras
Ruis-mustikkapiiras

Ainekset:

Taikina:

Täyte:

6 dlmustikoita
2 rklsokeria
0,5 rklperunajauhoja

Vuoan voiteluun:

Tarjoiluun:

Sunnuntai 2dl Vaaht. vanij.kastike

Ohje:

  1. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Nosta taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin.
  3.  Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kulhossa mustikat, sokeri ja perunajauho.
  4. Jaa taikina kahtia. Painele toinen taikinapala voidellun pyöreän vuoan (halkaisija noin 23 cm) pohjalle ja reunoille. Kaada mustikat pohjan päälle. Kauli toinen taikinapala esim. leivinpaperin päällä varovasti (taikina on pehmeää) kanneksi ja nosta se leivinpaperia apuna käyttäen mustikoiden päälle.
  5. Pistele pintaan haarukalla muutamia reikiä. Paista uunin alatasolla noin 30 – 35 minuuttia. Tarjoa kahvipöydän makeana leivonnaisena vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

20.01.2017 14:18

Koekeittiö

Vaahdotettavissa taikinoissa rasvaa on vaikea korvata, koska taikinan ominaisuudet muuttuvat. Sekoitettavissa taikinoissa rasvaa voi osittain korvata esimerkiksi kreikkalaisella jogurtilla, omenasoseella tai rypsiöljyllä. Herkullista lauantaiaamua lämpimien sämpylöiden parissa ja painavia kalaverkkoja! Kiitos myös hyvästä palautteesta.

20.01.2017 13:42

hellunkellu

Näitä "jääkaappisämpyjä" pitää koklata, kenties huomenaamulla huumaava tuoksu leviää ja kahvin kanssa herkkusämpylää ennen verkoille lähtöä. Rukiinen mustikkapiirakkakin näyttää herkulta, mutta huima määrä rasvaa, voisiko korvata jotenkin? kiittäen nameista vinkeistä!